מהן ביצים עלומות?
ביצים עלומות הן ביצים שבושלו במים רותחים. החלבונים מתבשלים מסביב לחלמון ויוצרים מרקם רך ועדין. ביצים עלומות הן אוכל פופולרי לארוחת בוקר והן מרכיב עיקרי בתפריטי בראנץ' רבים. ניתן ליהנות מהם לבד, עם טוסט, או כחלק ממגוון מתכונים.
ביצים עלומות הן מקור מצוין לחלבון והן דלות בקלוריות. הם גם מקור טוב לויטמינים ומינרלים, כולל ויטמין D, סידן וברזל. ביצים עלומות הן אפשרות בריאה לארוחת בוקר שאנשים בכל הגילאים יכולים ליהנות ממנה.
איך להכין ביצים עלומות
הכנת ביצים עלומות היא קלה, אבל זה דורש קצת תרגול כדי לעשות את זה נכון. להלן מדריך שלב אחר שלב להכנת ביצים עלומות מושלמות:
שלב 1: בחר ביצים טריות
ביצים טריות חיוניות להכנת ביצים עלומות. ככל שהביצה טרייה יותר, כך היא תשמור טוב יותר על צורתה בעת השלידה. חפשו ביצים עם חלבונים מוצקים וחלמונים שמתרכזים בביצה.
שלב 2: הכן את המים
ממלאים סיר גדול במים ומביאים לרתיחה. מוסיפים למים כפית חומץ. החומץ יעזור לחלבוני הביצים להצטבר ולשמור על צורתם.
שלב 3: לפצח את הביצים
פורצים את הביצים לקערה קטנה או רמקין. כך יהיה קל יותר להחליק את הביצים למים.
שלב 4: לשפוך את הביצים
בעזרת כף יוצרים מערבולת במים הרותחים. מחליקים בעדינות את הביצים למים, אחת אחת. מבשלים את הביצים 2-3 דקות, או עד שהחלבונים מתייצבים והחלמונים עדיין נוזלים.
שלב 5: הסר את הביצים
מוציאים את הביצים מהמים בעזרת כף מחוררת. הניחו אותם על מגבת נייר כדי להסיר עודפי מים.
מתכוני ביצה עלומה
ניתן ליהנות מביצים עלומות לבד, עם טוסט, או כחלק ממגוון מתכונים. הנה כמה מתכונים טעימים של ביצים עלומות לנסות:
סלט ביצים עלומות
רכיבים: - 2 ביצים - 2 כוסות ירוקות מעורבות - 1/4 כוס עגבניות שרי - 1/4 כוס מלפפון - 1/4 כוס בצל אדום - 1/4 כוס גבינת פטה - 1 כף שמן זית - 1 כף חומץ בלסמי - מלח ו פלפל לפי הטעם
הוראות שימוש: 1. לאקו את הביצים בשיטה שלמעלה. 2. מערבבים בקערה גדולה את הירוקים המעורבים, עגבניות השרי, המלפפון והבצל האדום. 3. טורפים בקערה קטנה את שמן הזית, החומץ הבלסמי, המלח והפלפל. 4. זורקים את הסלט עם הרוטב. 5. מעל הסלט את הביצים העלומות וגבינת הפטה.
שקשוקה
מרכיבים: - 4 ביצים - 1 קופסת עגבניות חתוכה לקוביות - 1 בצל חתוך לקוביות - 2 שיני שום, קצוצות - 1 פלפל אדום, חתוך לקוביות - 1 כפית כמון - 1 כפית פפריקה - מלח ופלפל לפי הטעם - 2 כפות שמן זית
הוראות שימוש: 1. במחבת גדולה מחממים את שמן הזית על אש בינונית. 2. מוסיפים את הבצל והשום ומאדים עד שהבצל נעשה שקוף. 3. מוסיפים את הפלפל האדום ומקפיצים עוד 3-4 דקות. 4. מוסיפים את קוביות העגבניות, הכמון, הפפריקה, המלח והפלפל. מבשלים 5-7 דקות. 5. יוצרים בעזרת כף 4 בארות בתערובת העגבניות. 6. פורצים ביצה לכל שקע. 7. מכסים את המחבת ומבשלים 5-7 דקות, או עד שהביצים מבושלות לפי טעמכם.
ביצים בנדיקט
רכיבים: - 2 מאפינס אנגלי - 4 פרוסות חזיר - 4 ביצים - 1/2 כוס רוטב הולנדייז
הוראות שימוש: 1. קולים את האנגלים מאפינס ומניחים פרוסת חזיר על כל חצי. 2. לשפוך את הביצים בשיטה שלמעלה. 3. מניחים את הביצים העלומות על גבי הבשר חזיר. 4. כף רוטב הולנדייז על הביצים.
סיכום
ביצים עלומות הן אפשרות ארוחת בוקר טעימה ובריאה שניתן ליהנות ממנה לבד או כחלק ממגוון מתכונים. עם קצת תרגול, כל אחד יכול להכין ביצים עלומות מושלמות. נסה כמה מהמתכונים לעיל והתנסה ביצירות שלך. תהנה!