ההיסטוריה של בנדיקט ביצים
כדי להעריך באמת את אגז בנדיקט, עלינו להבין תחילה את ההיסטוריה שלה. יש כמה סיפורים שונים על איך המנה הזו נוצרה, אבל הפופולרי ביותר מתוארך לסוף המאה ה-18. מספרים שניו יורקר עשיר בשם למואל בנדיקט נכנס בוקר אחד למלון וולדורף וביקש ארוחת בוקר שאינה בתפריט. הוא ביקש טוסט, בייקון, ביצים עלומות ורוטב הולנדייז.
בית המלוכה, אוסקר צ'ירקי, הסתקרן מבקשתו של בנדיקט והחליט ליצור מנה על פי המפרט שלו. הוא השתמש במאפין אנגלי קלוי כבסיס, מעליו בייקון פריך, ביצה עלומה בצורה מושלמת וכמות נדיבה של רוטב הולנדייז. המנה זכתה ללהיט מיידי ונוספה לתפריט בתור Eggs Benedict.
הביצים העלומות המושלמות
המפתח לאגז בנדיקט מושלם הוא ביצה עלומה בצורה מושלמת. כך עושים: ממלאים סיר בינוני במים ומביאים לרתיחה. מוסיפים למים כף חומץ (זה יעזור לחלבונים להקריש) ומנמיכים את האש לרתיחה. פורצים ביצה לקערה קטנה ושופכים אותה בעדינות למים. מבשלים 3-4 דקות, עד שהלבן מתייצב והחלמון עדיין נוזלי. השתמשו בכף מחוררת כדי להוציא את הביצה מהמים ולהניח אותה על מגבת נייר לניקוז.
הבייקון הפריך
בייקון הוא מרכיב יסוד ב- Eggs Benedict, אבל לא כל בייקון נוצר שווה. לקבלת התוצאות הטובות ביותר, השתמשו בבייקון חתוך עבה ומבשלים אותו עד שהוא פריך. זה יוסיף מרקם נחמד למנה וימנע מהבייקון להפוך ספוג כאשר מוסיפים את רוטב ההולנדייז. לבישול הבייקון, מחממים מחבת על אש בינונית-גבוהה ומוסיפים את פרוסות הבייקון. מבשלים 4-5 דקות מכל צד, עד שהם פריכים.
רוטב הולנדייז הקרמי
No Eggs Benedict אינו שלם בלי רוטב הולנדייז. הרוטב העשיר והקרמי הזה עשוי עם חלמונים, חמאה, מיץ לימון ומלח. כך מכינים: ממיסים מקל חמאה ללא מלח בסיר קטן על אש נמוכה. בבלנדר מערבבים 3 חלמונים, כף מיץ לימון וקורט מלח. מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה. כשהבלנדר עדיין פועל, יוצקים פנימה באיטיות את החמאה המומסת עד שהרוטב סמיך וקרמי.
להעלות את הביצים שלך בנדיקט
עכשיו כשיש לך את היסודות, הגיע הזמן לקחת את ה- Eggs Benedict שלך לשלב הבא. הנה כמה רעיונות שיעזרו לך להתחיל:
1. לובסטר ביצי בנדיקט
לטוויסט יוקרתי באמת על Eggs Benedict, החליפו את הבייקון בלובסטר. מבשלים את בשר הלובסטר בחמאה עד שהוא מבושל ומעט שחום. מניחים את בשר הלובסטר על גבי המאפין האנגלי, מוסיפים את הביצה העלומה ומטפטפים רוטב הולנדייז.
2. אבוקדו ביצי בנדיקט
לאפשרות בריאה יותר, הוסף אבוקדו פרוס ל- Eggs Benedict שלך. המרקם הקרמי של האבוקדו משתלב בצורה מושלמת עם הביצה העלומה ורוטב ההולנדייז. מעל לפזר פתיתי פלפל אדום לחום קל.
3. בנדיקט ביצי סלמון מעושן
לטוויסט קלאסי על Eggs Benedict, החליפו את הבייקון בסלמון מעושן. הטעם המעושן של הסלמון משתלב בצורה מושלמת עם רוטב ההולנדייז העשיר. מוסיפים כמה צלפים ומפזרים שמיר לעוד מעט טעם.
4. ביצי כמהין בנדיקט
ל- Eggs Benedict דקדנטי באמת, הוסיפו נגיעה של שמן כמהין לרוטב ההולנדייז שלכם. זה יוסיף למנה טעם עשיר ואדמתי. למעלה עם כמהין מגולח למגע מיוחד במיוחד.
סיכום
Eggs Benedict היא מנת ארוחת בוקר קלאסית שבטוח תרשים. עם כמה תוספות פשוטות, תוכלו לקחת את המנה הזו לשלב הבא ולהפוך אותה לבלתי נשכחת באמת. מלובסטר, אבוקדו ועד כמהין, יש אינסוף דרכים להעלות את משחק ה- Eggs Benedict שלך. נסו את המתכון העשיר והיוקרתי הזה של Eggs Benedict וגלו רמה חדשה של יוקרה לארוחת בוקר.