יתרונות בריאותיים של ביצים עלומות
לפני שנצלול לתוך המתכון, בואו נקדיש רגע כדי להעריך את היתרונות הבריאותיים של ביצים עלומות. ביצים הן מקור מצוין לחלבון, וצוד היא אחת הדרכים הבריאותיות ביותר להכנתן. שלא כמו טיגון או ערבול, ציד לא דורש תוספת שומן, מה שהופך אותו לאפשרות דלת קלוריות. ביצים עלומות הן גם מקור טוב לויטמינים ומינרלים, כולל ויטמין D, החיוני לעצמות בריאות.
ביצים עלומות הן גם דרך מצוינת להתחיל את היום שלך אם אתה מנסה לרדת במשקל. מחקרים הראו שאכילת ביצים לארוחת בוקר יכולה לעזור לך להרגיש שובע לאורך זמן, ולהפחית את הסבירות לנשנוש בין הארוחות. בנוסף, החלבון בביצים יכול לעזור להגביר את חילוף החומרים שלך, לעזור לך לשרוף יותר קלוריות במהלך היום.
אז לא רק ביצים עלומות על טוסט טעימות, אלא שהן גם אופציה לארוחת בוקר בריאה שיכולה לעזור לך להישאר במסלול עם המטרות הבריאותיות שלך.
איך לשפוך ביצה
כעת, לאחר שכיסינו את היתרונות הבריאותיים של ביצים עלומות, בואו ניכנס לדקויות של איך לשלול ביצה. עליית ביצה עשויה להיראות מאיימת, אבל עם קצת תרגול, זה למעשה די פשוט.
שלב 1: מרתיחים את המים
ממלאים סיר בינוני במים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. לאחר שהמים רותחים, מנמיכים את האש לבינונית-נמוכה כך שהמים רותחים בעדינות.
שלב 2: הוסף חומץ
הוסף שפריץ של חומץ למים. זה יעזור לחלבונים להצטבר וליצור כדור מסביב לחלמון.
שלב 3: לפצח את הביצה
פורצים ביצה לתוך קערה קטנה או רמקין. כך יהיה קל יותר להחליק את הביצה למים.
שלב 4: מוסיפים את הביצה למים
בעזרת כף מחוררת מחליקים בעדינות את הביצה לתוך המים. נזהרים לא לשבור את החלמון. תנו לביצה להתבשל במשך 3 עד 4 דקות, או עד שהלבן מתייצב אך החלמון עדיין נוזלי.
שלב 5: מוציאים את הביצה מהמים
בעזרת הכף המחוררת מוציאים בזהירות את הביצה מהמים. מניחים את הביצה על מגבת נייר או מגבת מטבח כדי להסיר עודפי מים.
וזה הכל! שלית ביצה בהצלחה. חזור על התהליך עבור כמה ביצים שתרצה להכין.
איך לטוסט לחם
עכשיו, כשאתם יודעים איך לשפוך ביצה, בואו נעבור לטוסט. קלייית לחם אולי נראית כמו משימה פשוטה, אבל יש כמה טריקים לעשות את זה בדיוק כמו שצריך.
שלב 1: בחר את הלחם שלך
בחרו לחם שאתם נהנים ממנו ושיחזיק מעמד היטב בקלייה. מחמצת, חיטה מלאה ושיפון הם כולם אפשרויות טובות.
שלב 2: מחממים את התנור שלך
מחממים את התנור ל-350 מעלות צלזיוס (175 מעלות צלזיוס).
שלב 3: פורסים את הלחם שלך
פורסים את הלחם לפרוסות בעובי של ½ סנטימטר.
שלב 4: צולים את הלחם
מניחים את פרוסות הלחם על נייר אפייה וצולים בתנור למשך 8 עד 10 דקות, או עד שהלחם מזהיב ופריך.
שלב 5: מוציאים את הטוסט מהתנור
בעזרת כפפות תנור, הסר את תבנית האפייה מהתנור ונותן לטוסט להתקרר מספר דקות לפני ההגשה.
הצעות לתוספת
עכשיו, כשאתה יודע איך לשפוך ביצה ולצלות את הלחם שלך, הגיע הזמן להוסיף כמה תוספות טעימות. הנה כמה הצעות כדי להתחיל:
אבוקדו ועגבנייה
מורחים על הטוסט פירה אבוקדו ומעליהם עגבניות שרי פרוסות וביצה עלומה. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
סלמון מעושן וגבינת שמנת
מורחים גבינת שמנת על הטוסט ומעליהם סלמון מעושן וביצה עלומה. מקשטים בשמיר טרי.
בייקון ותרד
מבשלים כמה רצועות בייקון ומקבילים מעט תרד באותה מחבת. מניחים את הבייקון והתרד על הטוסט ומעליו ביצה עלומה.
פטריות ובצל
מטגנים פטריות ובצל פרוסות במחבת עד שהם מזהיבים. מניחים את הפטריות והבצל על הטוסט שלך ומעל ביצה עלומה.
האפשרויות הן אינסופיות כשמדובר בביצים עלומות על טוסט. הייה יצירתי ונסה תוספות שונות כדי למצוא את השילוב המועדף עליך.
סיכום
ביצים עלומות על טוסט הן אפשרות ארוחת בוקר טעימה ובריאה שפשוטה להכנה. עם קצת תרגול, תוכל לשפוך ביצה כמו מקצוען ולקלות את הלחם שלך לשלמות. ועם מגוון אפשרויות תוספת, בטוח תמצא שילוב שאתה אוהב. אז בפעם הבאה שאתם ממהרים בבוקר, דלגו על הנסיעה והכינו לעצמכם ארוחת בוקר טעימה ומזינה בבית.