מהו חזה ברווז עלום?
חזה ברווז עלום הוא מנה הכוללת בישול של חזה ברווז בנוזל רותח עד שהם רכים ועסיסיים. הנוזל יכול להיות תערובת פשוטה של מים ומלח או יכול להיות ספוג עם עשבי תיבול שונים, תבלינים וארומטים. שיטת בישול זו היא דרך מצוינת להבטיח שחזה הברווז יישאר לח וטעים, עם מרקם עדין שנמס בפה.
המפתח להכנת חזה ברווז עלום מושלם הוא לקבל את הטמפרטורה והתזמון בדיוק. בישול יתר של חזה הברווז עלול לגרום למרקם קשה ויבש, בעוד שבישול נמוך עלול להוביל לטעם גולמי ולא נעים. חשוב לפקוח עין מקרוב על טמפרטורת נוזל הבישול, ולוודא שהוא נשאר על רתיחה עדינה לאורך כל תהליך הבישול.
רכיבים
- 4 חזה ברווז, עור על - 4 כוסות מרק עוף או ירקות - 2 כוסות יין לבן יבש - 1/2 כוס חומץ לבן - 2 עלי דפנה - 2 ענפי טימין - 2 שיני שום, כתושות - 1 כף של גרגירי פלפל שחור - מלח
הוראות
1. מתחילים בהכנת נוזל הפאוצ'ינג. בסיר גדול מערבבים את המרק, היין הלבן, החומץ הלבן, עלי הדפנה, הטימין, השום הכתוש וגרגרי הפלפל השחור. מביאים את התערובת לרתיחה על אש בינונית, ואז מנמיכים את האש לנמוכה ונותנים לה להתבשל בעדינות כ-10 דקות.
2. בזמן שהנוזל רותח מכינים את חזה הברווז. השתמשו בסכין חדה כדי להבקיע את העור בדוגמת צולב, תוך הקפדה לא לחתוך את הבשר. זה יעזור לשומן להתפזר ולהתפרך במהלך הבישול.
3. מתבלים את חזה הברווז בנדיבות במלח משני הצדדים.
4. מניחים בזהירות את שדי הברווז עם העור כלפי מטה לתוך נוזל החיתוך. מוודאים שהנוזל מכסה לגמרי את שדי הברווז.
5. תנו לחזה הברווז לצוף בנוזל במשך כ-6-8 דקות, או עד שהם מבושלים אך עדיין ורודים במרכז (הטמפרטורה הפנימית צריכה להיות בסביבות 130 מעלות צלזיוס עבור מדיום-רייר).
6. לאחר שחזה הברווז מבושל לפי טעמכם, השתמשו בכף מחוררת כדי להוציאם מנוזלי השליכה ולהעבירם לצלחת. מכסים את הצלחת בנייר כסף ונותנים לחזה הברווז לנוח כ-5 דקות.
7. בזמן שחזה הברווז נח, מסננים את נוזלי הצייד דרך מסננת דקיקה לסיר נקי. זורקים את המוצקים ומביאים את הנוזל לרתיחה על אש גבוהה. נותנים לו לרתוח כ-10-15 דקות, עד שהוא מצטמצם בערך בחצי והופך מעט סירופ.
8. להגשה פורסים את חזה הברווז דק על האלכסון ומסדרים אותם על צלחות. מטפטפים מעל את נוזל הצייד המופחת ומקשטים בעשבי תיבול טריים, אם רוצים.
תיהנו מחזה הברווז הטעים והעלום בצורה מושלמת!
סיכום
חזה ברווז עלום הוא מנה טעימה ואלגנטית המושלמת לאירוע מיוחד או לארוחת ערב רומנטית לשניים. עם המתכון הטוב ביותר שלנו, תוכל ליצור חזה ברווז עסיסי ורך שמתפוצץ מטעם. על ידי ביצוע ההוראות המפורטות שלנו ומעקב מקרוב אחר הטמפרטורה והתזמון, תוכל להרשים את האורחים שלך עם המנה מעוררת הפה הזו שבטוח תהפוך לאהובה חדשה. אז למה שלא תנסה היום ותראה בעצמך כמה חזה ברווז עלום יכול להיות טעים?