יתרונות בריאותיים של ירכי עוף עלומות
לפני שנצלול לתוך המתכון, בואו נדבר על היתרונות הבריאותיים של ירכי עוף עלומות. עוף הוא מקור מצוין לחלבון, וכאשר הוא מבושל כמו שצריך, הוא יכול להיות תוספת בריאה לכל ארוחה. עליית עוף היא שיטת בישול דלת שומן שאינה דורשת תוספת שמן או שומן. המשמעות היא שהעוף יהיה נמוך יותר בקלוריות ובשומן משיטות בישול אחרות כמו טיגון או צלייה.
בנוסף, צייד עוף מאפשר לך להחדיר לבשר מרכיבים בריאים ובריאים כמו עשבי תיבול, תבלינים וירקות. אתה יכול להתאים אישית את הנוזל המשמש לצייד כדי לכלול מרכיבים כמו שום, ג'ינג'ר, כורכום או מיץ לימון, שלכולם יש יתרונות בריאותיים משלהם. לדוגמה, שום הוכח כבעל תכונות אנטיבקטריאליות ואנטי דלקתיות, בעוד שג'ינג'ר נקשר לשיפור העיכול והפחתת הדלקת.
בסך הכל, ירכי עוף עלומות הן דרך בריאה וטעימה לשלב חלבון רזה בתזונה שלך. כעת, לאחר שכיסינו את היתרונות הבריאותיים, בואו נעבור למתכון.
רכיבים
- 4 ירכי עוף ללא עצמות, ללא עור - 2 כוסות מרק עוף (או מים) - 1 בצל, חתוך לרבעים - 2 שיני שום, קלופות ומרוסקות - 2 עלי דפנה - 1 כפית מלח - 1 כפית פלפל שחור
הוראות
1. מתחילים בהכנת נוזל הפאוצ'ינג. בסיר גדול מערבבים את מרק העוף (או המים), בצל חתוך לרבעים, שיני שום כתושות, עלי דפנה, מלח ופלפל שחור. מביאים את הנוזל לרתיחה על אש בינונית-גבוהה, ואז מנמיכים את האש לנמוכה ונותנים לו להתבשל במשך 10 דקות. זה יאפשר לטעמים להתמזג יחד.
2. בזמן שהנוזל רותח מכינים את ירכי העוף. שוטפים אותם במים קרים ומייבשים אותם עם נייר סופג. מתבלים את שני הצדדים של ירכי העוף במלח ופלפל שחור.
3. לאחר שנוזל החריכה התבשל במשך 10 דקות, מוסיפים בזהירות את ירכי העוף לסיר. מוודאים שירכי העוף שקועים במלואם בנוזל.
4. מביאים את הנוזל בחזרה לרתיחה על אש בינונית, ואז מנמיכים את האש לנמוכה ומכסים את הסיר במכסה. הניחו לירכי העוף להתבשל במשך 20-25 דקות, או עד שהן מגיעות לטמפרטורה פנימית של 165 מעלות צלזיוס. ניתן להשתמש במדחום לבשר כדי לבדוק את הטמפרטורה.
5. לאחר שירכי העוף מבושלות במלואן, מוציאים אותן מנוזלי החיתוך בעזרת מלקחיים או כף מחוררת. תנו להם להתקרר כמה דקות לפני שפורסים או מגררים אותם לשימוש במתכונים אחרים.
6. אפשר לסנן את נוזל הצייד ולהשתמש בו כמרק טעים למרקים או תבשילים, או לזרוק אותו. כך או כך, תישארו עם ירכי עוף עלומות נימוחות, עסיסיות ומלאות טעם שמוכנות לשימוש במגוון מנות.
סיכום
כפי שאתה יכול לראות, עליית ירכי עוף היא דרך סופר קלה וטעימה לבשל את החלבון הרב-תכליתי הזה. לא רק שהציד עוזר לשמור על העוף לח ועסיסי, אלא הוא גם מאפשר להחדיר לבשר מגוון מרכיבים בריאים ומלאי טעם. בין אם אתה משתמש בעוף העלום בסלטים, כריכים או מרקים, אתה תאהב את התוצאות העדינות והטעימות. אז, בפעם הבאה שאתה במצב רוח לעוף, נסה את הצייד!