מה זה שוקי טלה?
שוקי טלה הם נתח בשר שמגיע מהרגל התחתונה של הטלה. הם ידועים בטעמם העשיר והבשרני ובמרקם הרך. מכיוון ששוקי טלה הם נתח בשר קשוח, הם דורשים שיטת בישול שתפרק את רקמת החיבור ותהפוך את הבשר לרך. אחת הדרכים הטובות ביותר להשיג זאת היא על ידי שליד של שוקי הטלה.
המרכיבים
לפני שמתחילים עם המתכון, ודאו שיש לכם את כל המרכיבים הדרושים.
לשוקי הטלה
- 4 שוקי טלה - 2 בצלים קצוצים - 4 שיני שום קצוצות - 2 גזרים קצוצים - 2 גבעולי סלרי קצוצים - 2 עלי דפנה - 4 ענפי רוזמרין טרי - 4 ענפי טימין טרי - 1 כפית גרגירי מלח פלפל שחור כשר - 1 כפית - 2 כוסות מרק עוף או ירקות - 2 כוסות יין אדום
בשביל הגרמולטה
- 1/4 כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה - 1 כף גרידת לימון - 1 שן שום, קצוצה
המתכון
שלב 1: משחימים את שוקי הטלה
בתנור הולנדי גדול או בסיר בעל תחתית כבדה, מחממים כף שמן על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים את שוקי הטלה ומבשלים, הופכים מדי פעם, עד להשחמה מכל הצדדים. מוציאים את שוקי הטלה מהסיר ומניחים אותם בצד.
שלב 2: מטגנים את הירקות
מוסיפים לסיר את הבצל, השום, הגזר והסלרי ומטגנים 3-4 דקות, עד שהירקות מתרככים מעט.
שלב 3: מוסיפים את עשבי התיבול והתבלינים
מוסיפים לסיר את עלי הדפנה, הרוזמרין, התימין, גרגרי הפלפל השחור והמלח הכשר ומערבבים לאיחוד.
שלב 4: מכסים את הסיר
הוסיפו לסיר את מרק העוף או הירקות והיין האדום וערבבו כדי לטשטש את תחתית הסיר ולגרד חתיכות שחומות.
שלב 5: מוסיפים את שוקי הטלה
מחזירים את שוקי הטלה לסיר ומביאים את הנוזל לרתיחה.
שלב 6: שוקו את שוקי הטלה
מנמיכים את האש לנמוכה ומכסים את הסיר. נותנים לשוקי הטלה להתבשל 2-3 שעות, עד שהבשר רך ונופל מהעצם.
שלב 7: מכינים את הגרמולטה
בזמן שהכבש מתבשל, מכינים את הגרמולטה. בקערה קטנה מערבבים את הפטרוזיליה הקצוצה, גרידת הלימון והשום הטחון.
שלב 8: מגישים
כאשר שוקי הטלה מסיימים להתבשל, מוציאים אותם מהסיר ומניחים על צלחת הגשה. מקשטים בגרמולטה ומגישים.
טיפים להצלחה
- להיות סבלני. בישול של שוקי טלה עלומים לוקח כמה שעות, אבל התוצאה שווה את ההמתנה.
- השתמשו בסיר בעל תחתית כבדה או בתנור הולנדי כדי להבטיח בישול אחיד.
- אל תדלגו על שלב ההשחמה. זה יוסיף טעם וצבע לשוקי הטלה.
- מוודאים ששוקי הטלה שקועים במלואם בנוזל בזמן השליד.
- השתמשו במדחום לבשר כדי לוודא ששוקי הטלה מבושלים לטמפרטורה המתאימה (145 מעלות צלזיוס עבור מדיום-רייר).
- מגישים את שוקי הטלה עם תוספת פירה או ירקות צלויים לארוחה שלמה.
סיכום
שוקי טלה עלומים הם דרך נפלאה באמת להכין את המנה הקלאסית הזו. עם כמה מרכיבים פשוטים ומעט סבלנות, אתה יכול ליצור ארוחה עסיסית וטעימה כאחד. בין אם אתם מבשלים לקהל או סתם מחפשים להרשים את אורחי ארוחת הערב שלכם, המתכון הזה בטוח יהיה להיט. אז קחו את המרכיבים שלכם והתכוננו ליצור ארוחה שהיא באמת נהדרת.