היתרונות של צייד שקדי בקר
לפני שנצלול לתוך המתכון, בואו נדבר על למה שליד היא שיטת בישול מצוינת עבור שקדי בקר. צייד כרוך בהסמכה עדינה של הבשר בנוזל בעל טעם, מה שעוזר לשמור על הבשר רך ועסיסי תוך החדרת טעם.
תהליך הבישול הנמוך והאיטי מבטיח שהבשר יתבשל בצורה אחידה, כך שלא תקבלו כתמים מבושלים מדי או לא מבושלים. בנוסף, שליד היא שיטת בישול דלת שומן, מה שהופך אותה לבחירה בריאה יותר משיטות בישול אחרות כמו טיגון או צלייה. בסך הכל, ציד הוא דרך נפלאה להכין שקדי בקר, וברגע שתנסה את זה, תתמכר.
רכיבים
- 1 4-5 קילו שקדי בקר - 1 בצל קלוף ורבע - 3 שיני שום כתושות - 4 ענפי טימין טרי - 2 עלי דפנה - 1 כף גרגירי פלפל שחור - 1 כף מלח כשר - 1 כוס יין אדום - 6 כוסות בקר מרק - 2 כפות חמאה ללא מלח - מלח ופלפל לפי הטעם
הוראות
1. מתחילים בהכנת נוזל הצייד. מערבבים בסיר גדול את הבצל, השום, הטימין, עלי הדפנה, גרגירי הפלפל השחור, המלח הכשר, היין האדום ומרק הבקר. מביאים את התערובת לרתיחה, ואז מנמיכים את האש ונותנים לה להתבשל במשך 10-15 דקות כדי לאפשר לטעמים להתמזג.
2. בזמן שהנוזל רותח מכינים את שקדי הבקר. חותכים כל עודפי שומן או עור כסף מהבשר וקושרים אותו בחוט מטבח כדי להבטיח שהוא ישמור על צורתו במהלך הצייד.
3. לאחר שנוזל החיתוך התבשל, מסירים אותו מהאש ומניחים לו להתקרר מעט. מניחים את שקדי הבקר בסיר, מוודאים שהוא שקוע במלואו בנוזל. במידת הצורך, מוסיפים עוד מרק בקר או מים לכיסוי הבשר.
4. מחזירים את הסיר לכיריים ומביאים לרתיחה את נוזלי הצייד . מכסים את הסיר ונותנים לשקדי הבקר להתבשל כ-45 דקות, או עד שהוא מגיע לטמפרטורה פנימית של 125 מעלות פרנהייט עבור מדיום-רייר.
5. לאחר שקדי הבקר מבושלים, מוציאים אותו מנוזלי החיתוך ונותנים לו לנוח 10-15 דקות לפני החיתוך.
6. בזמן שהבשר נח, מסננים את נוזלי הצייד דרך מסננת דקיקה לסיר נקי. מביאים את הנוזל לרתיחה ונותנים לו לצמצם בחצי, או עד שהוא מגיע למרקם דמוי רוטב. טורפים פנימה את החמאה ללא מלח ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
7. להגשה פורסים את שקדי הבקר ומסדרים על מגש. מטפטפים את נוזלי הצייד המופחתים על הבשר ומקשטים בעשבי תיבול טריים אם רוצים.
סיכום
הנה לכם, מתכון נפלא לשקדי בקר עלומים שבטוח ירשים. נוזל הצייד העשיר והמלוח מעניק לבשר הבקר טעם ושומר עליו רך ועסיסי. בנוסף, צייד הוא שיטת בישול בריאה יותר, מה שהופך את המנה הזו לפינוק נטול רגשות אשם. אז בפעם הבאה שאתם מחפשים מנה עיקרית מעניינת, נסו את המתכון הזה. בלוטות הטעם שלך (ואורחי ארוחת הערב שלך) יודו לך.