היתרונות הבריאותיים של אמנון
לפני שנתעמק במתכון, בואו נסתכל תחילה על היתרונות הבריאותיים של אמנון. הדג הלבן הזה הוא מקור נהדר לחלבון, כאשר כל מנה מכילה כ-23 גרם חלבון. הוא גם דל בקלוריות, עם מנה של ארבע אונקיות המכילה רק כ-100 קלוריות. בנוסף, אמנון הוא דל שומן, מה שהופך אותו לאופציה מצוינת עבור אלה המעוניינים לשמור על משקל בריא.
אבל היתרונות הבריאותיים של אמנון לא נעצרים שם. דג זה עשיר גם בחומרי תזונה חיוניים, כולל ויטמינים B12 ו-D, ומינרלים כמו סלניום וזרחן. חומרים מזינים אלו חשובים לשמירה על בריאות העצמות, השרירים והאיברים, כמו גם לתמיכה במערכת החיסון.
אז, לא רק אמנון טעים, אלא שהוא גם טוב להפליא עבורך. בשילובו בתזונה תוכלו ליהנות מארוחה טעימה ומזינה שתעזור לכם לשמור על אורח חיים בריא.
רכיבים
כעת, לאחר שקבענו את היתרונות הבריאותיים של אמנון, בואו נסתכל על המרכיבים שתזדקקו למתכון הזה:
- 4 פילה אמנון - 2 שיני שום, טחונות - 1 כף ג'ינג'ר טרי, מגורר - 2 כפות רוטב סויה - 1 כף דבש - 1 כף חומץ אורז - 2 כוסות מים - 2 בצלים ירוקים, פרוס דק - מלח ופלפל, לפי הטעם - שומשום, לקישוט - אורז מאודה, להגשה
הוראות
1. במחבת גדולה מערבבים את השום הטחון, הג'ינג'ר המגורר, רוטב הסויה, הדבש, חומץ האורז והמים. מביאים את התערובת לרתיחה על אש בינונית.
2. מוסיפים את פילה האמנון למחבת, מוודאים שהם שקועים במלואם בנוזל. במידת הצורך, הוסיפו מים נוספים למחבת כדי לכסות את הדג במלואו.
3. מכסים את המחבת ונותנים לדג להתבשל 8-10 דקות, או עד שהבשר אטום ומתפרק בקלות בעזרת מזלג.
4. לאחר שהדג מבושל לגמרי, מוציאים אותו בזהירות מהמחבת בעזרת כף מחוררת ומעבירים אותו לצלחת.
5. מתבלים את הדג במלח ופלפל לפי הטעם, ומקשטים בבצל ירוק פרוס דק ושומשום.
6. מגישים את האמנון העלום על מצע אורז מאודה, ונהנים!
סיכום
הנה לכם, מתכון טעים ובריא לאמנון עלום שבטוח יהפוך למרכיב עיקרי ברוטב הארוחה שלכם. על ידי חליטת הדג בטעמים של שום, ג'ינג'ר ורוטב סויה, תוכלו ליהנות מארוחה טעימה ומזינה, מהירה וקלה להכנה. אז בפעם הבאה שאתם במצב רוח לארוחת ערב בריאה וטעימה, נסו את המתכון הזה והתענגו על הטעמים של המנה בהשראה אסייתית זו.