היתרונות הבריאותיים של סלמון
לפני שנצלול לתוך המתכון, בואו נדבר תחילה על היתרונות הבריאותיים של הסלמון. סלמון הוא אחד המזונות הבריאים ביותר שאתה יכול לאכול, עמוס בחומרי תזונה חיוניים כמו חומצות שומן אומגה 3, חלבון וויטמינים. חומרים מזינים אלו מציעים מגוון רחב של יתרונות בריאותיים, כולל:
1. בריאות הלב חומצות שומן אומגה 3 המצויות בסלמון יכולות לעזור להפחית את הסיכון למחלות לב על ידי הורדת טריגליצרידים, הפחתת דלקת ושיפור תפקוד כלי הדם שלך.
2. בריאות המוח סלמון עשיר בחומצות שומן אומגה 3, החיוניות לבריאות המוח. חומצות שומן אלו יכולות לסייע בשיפור התפקוד הקוגניטיבי, הזיכרון ומצב הרוח.
3. בריאות העין סלמון עמוס בחומצות שומן אומג 3 וחומרי תזונה אחרים החיוניים לבריאות העיניים. צריכת סלמון באופן קבוע יכולה לעזור להפחית את הסיכון לניוון מקולרי הקשור לגיל, הגורם המוביל לאובדן ראייה.
4. בריאות העצם סלמון הוא מקור מצוין לויטמין D החיוני לבריאות העצם. ויטמין D מסייע לגוף לספוג סידן, הנחוץ לעצמות חזקות.
עכשיו כשאנחנו יודעים את היתרונות הבריאותיים של סלמון, בואו נעבור למתכון.
רכיבים
- 4 (6 אונקיות) פילה סלמון ללא עור - 2 כוסות מים - 2 כוסות יין לבן - 1 לימון גדול, פרוס - 1 בצל קטן, פרוס - 2 שיני שום, מרוסקות - 1 עלה דפנה - 2 כפיות מלח - 1 כפית גרגירי פלפל שחור
כיוונים
1. מכינים את נוזלי השליד בסיר גדול מערבבים את המים, היין הלבן, פרוסות הלימון, פרוסות הבצל, שיני השום, עלה הדפנה, המלח וגרגרי הפלפל השחור. מביאים את התערובת לרתיחה על אש בינונית-גבוהה, ואז מנמיכים את האש לנמוכה ונותנים לה להתבשל במשך 5-10 דקות.
2. מכינים את הסלמון בזמן שנוזל הצייד מתבשל, מכינים את פילה הסלמון. שוטפים אותם במים קרים ומייבשים אותם עם נייר סופג. מתבלים כל פילה במלח ופלפל לפי הטעם.
3. לשפוך את הסלמון לאחר שנוזל החיתוך רתח, מוסיפים בעדינות את פילה הסלמון למחבת. מוודאים שהפילטים שקועים במלואם בנוזל. אם הם לא, מוסיפים עוד מים או יין עד שהם מכוסים. נותנים לסלמון להתבשל בנוזל במשך 10-15 דקות, או עד שהבשר אטום ומתקלף בקלות בעזרת מזלג.
4. מגישים ונהנים מוציאים בזהירות את פילה הסלמון מנוזלי החיתוך בעזרת כף מחוררת. הגישו אותם מיד, מעוטרים בפריזות לימון או בעשבי תיבול האהובים עליכם. סלמון עלום משתלב היטב עם מגוון צדדים, כגון ירקות צלויים, אורז או סלט.
טיפים לסלמון עלום בצורה מושלמת
- השתמש בפילה סלמון טרי לקבלת הטעם והמרקם הטובים ביותר.
- מוודאים שנוזל החיתוך הוא ברתיחה עדינה, לא רתיחה מתגלגלת. זה ימנע מהסלמון להתבשל יתר על המידה ולהיות קשה.
- השתמשו בכף מחוררת כדי להוציא את פילה הסלמון מנוזלי השליכה כדי למנוע מהם להתפרק.
- אל תפחדו להתנסות בתיבולים ועשבי תיבול שונים כדי להוסיף טעם נוסף לנוזל הצייד.
סיכום
סלמון עלום הוא ארוחה טעימה ובריאה שקל להכין. על ידי ביצוע ההוראות והטיפים הפשוטים האלה, אתה יכול להכין סלמון עלום בצורה מושלמת בכל פעם. לא רק שהוא עמוס בחומרים מזינים חיוניים, אלא שהוא גם צדדי להפליא ומשתלב היטב עם מגוון צדדים. אז בפעם הבאה שאתם במצב רוח לארוחה בריאה ומשביעה, נסו סלמון עלום!