מהו לובסטר עלום?
שליד היא טכניקת בישול הכוללת בישול מזון בנוזל, כגון מים או מרק, בטמפרטורה נמוכה. זוהי שיטת בישול עדינה המבטיחה שהמזון יישאר לח ונימוח, מה שהופך אותו למושלם עבור חלבונים עדינים כמו לובסטר. לובסטר עלום הוא אלטרנטיבה בריאה יותר למנות לובסטר מסורתיות המבושלות לרוב בחמאה או שמנת. זוהי גם דרך מצוינת להחדיר ללובסטר טעם, מכיוון שלנוזל המשמש לצייד ניתן להשרות עשבי תיבול ותבלינים.
מדריך שלב אחר שלב לצייד לובסטר
שלב 1: אסוף את המרכיבים שלך
להכנת לובסטר עלום, תזדקק למרכיבים הבאים:
- 2 לובסטרים חיים (1 1/2 עד 2 פאונד כל אחד) - 4 כוסות מים - 1/4 כוס יין לבן - 2 עלי דפנה - 1/4 כפית גרגירי פלפל שחור - 1/4 כפית מלח - 1 כף של מיץ לימון
שלב 2: הכן את הלובסטרים
לפני שתוכלו לצוד את הלובסטרים, עליכם להכין אותם. התחל בהכנסת הלובסטרים למקפיא למשך 15 עד 20 דקות. זה יכניס אותם למצב של תרדמה ויקל על הטיפול בהם. לאחר מכן, מביאים לרתיחה סיר גדול עם מים מומלחים. לאחר שהמים רותחים, מוסיפים בזהירות את הלובסטרים לסיר, ראש ראשון. מרתיחים את הלובסטרים במשך 2 עד 3 דקות, ואז מוציאים אותם מהסיר ומניחים אותם בקערת מי קרח. זה יפסיק את תהליך הבישול ויקל על הוצאת הבשר מהקליפה.
שלב 3: לשפוך את הלובסטרים
כדי לשפוך את הלובסטרים, התחל בהבאת 4 כוסות מים לרתיחה בסיר גדול. מוסיפים לסיר את היין הלבן, עלי הדפנה, גרגרי הפלפל השחור והמלח ומערבבים לאיחוד. מוסיפים את הלובסטרים לסיר, מוודאים שהם שקועים במלואם בנוזל. מכסים את הסיר ומבשלים את הלובסטרים במשך 8 עד 10 דקות, או עד שהם מבושלים לחלוטין. כדי לבדוק אם הלובסטרים מוכנים, הכניסו מדחום בשר לחלק העבה ביותר של הזנב. הטמפרטורה הפנימית צריכה להיות 140 מעלות צלזיוס.
שלב 4: הסר את הלובסטרים מהסיר
לאחר שהלובסטרים מבושלים, השתמשו במלקחיים כדי להוציא אותם בזהירות מהסיר ולהניח אותם על קרש חיתוך. השתמשו בסכין חדה או במספרת מטבח כדי להסיר את הבשר מהקליפה. התחל בקיצוץ באמצע הזנב, ואז הסר את הבשר מהרגליים והציפורניים. זורקים את הקליפות ומניחים את הבשר בצד.
שלב 5: מגישים את הלובסטר העלום
ניתן להגיש לובסטר עלום חם או קר, בהתאם להעדפתכם. כדי להגיש אותו חם, מחממים בעדינות את בשר הלובסטר בנוזל הצייד למשך כמה דקות. להגשה קר, מניחים את בשר הלובסטר במקרר למשך שעה לפחות. לאחר שבשר הלובסטר מקורר, ניתן להגיש אותו עם רוטב הטבילה האהוב עליכם, כמו חמאה מומסת או איולי תוצרת בית.
סיכום
לובסטר עלום הוא דרך פשוטה ובריאה להכין את פירות הים הטעים הזה. על ידי שימוש בשיטת בישול עדינה כמו צייד, אתה יכול להבטיח שהלובסטר יהיה לח ורך. בנוסף, על ידי חליטת נוזל הצייד עם עשבי תיבול ותבלינים, אתה יכול להוסיף טעם ללובסטר מבלי להוסיף קלוריות נוספות. אז, בפעם הבאה שאתה מחפש דרך חדשה להכין לובסטר, נסה את הצייד. בלוטות הטעם שלך יודו לך.