הוראות שלב אחר שלב לבישול מולים עלומים
מה אתה צריך
לפני שנתחיל, בואו נסתכל על המרכיבים והכלים שתצטרכו לבישול מולים עלומים.
רכיבים
- 2 קילו מולים טריים - 1/2 כוס יין לבן יבש - 1/2 כוס מים - 2 שיני שום, טחונות - 2 כפות חמאה - 1/4 כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה - מלח ופלפל לפי הטעם
כלים
- סיר גדול עם מכסה
- מסננת או מסננת
- קרש חיתוך
- הסכין של השף
- כוסות וכפות מדידה
הכנת המולים
השלב הראשון בבישול מולים עלומים הוא הכנת המולים עצמם. הנה מה שאתה צריך לעשות:
1. מנקים את המולים: מקרצפים את המולים מתחת למים זורמים בעזרת מברשת נוקשה כדי להסיר לכלוך או פסולת. השליכו את כל המולים הפתוחים או שיש להם קליפות סדוקות.
2. מסירים את הזקן של המולים: מורידים כל זקן (החתיכות השעירות הבולטות מהקליפה) בעזרת מגבת או צבת.
3. שוטפים את המולים: שוטפים את המולים במים קרים כדי להסיר את שאריות הפסולת, ומנקזים אותם במסננת.
בישול המולים
עכשיו כשהמולים שלכם נקיים ומוכנים, הגיע הזמן להתחיל לבשל!
1. מחממים את הסיר: מחממים סיר גדול על אש בינונית-גבוהה.
2. מוסיפים שום וחמאה: לאחר שהסיר חם מוסיפים את השום והחמאה הטחונים. מערבבים את התערובת עד שהחמאה נמסה והשום ריחני, כ-1-2 דקות.
3. מוסיפים יין ומים: מוסיפים לסיר את היין הלבן והמים ומביאים את התערובת לרתיחה.
4. מוסיפים מולים: מוסיפים את המולים לסיר ומכסים את הסיר במכסה. מבשלים את המולים במשך 5-7 דקות או עד שהקליפות נפתחות.
5. השליכו את כל המולים שטרם נפתחו: לאחר בישול המולים, השתמשו בכף מחוררת כדי להוציא אותם מהסיר, והשליכו את כל המולים שלא נפתחו.
6. מוסיפים פטרוזיליה ותיבול: מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה ומתבלים את המרק במלח ופלפל לפי הטעם.
7. מגישים: מגישים את המולים בקערות כשהמרק יוצק עליהם.
טיפים וטריקים
הנה כמה טיפים וטריקים שיעזרו לכם לבשל מולים עלומים מושלמים בכל פעם:
- השתמשו במולים טריים: השתמשו תמיד במולים טריים והשליכו כל מה שיש בהן קליפות סדוקות או פתוחות לפני הבישול.
- אל תבשלו יתר על המידה את המולים: מולים מבושלים יתר על המידה יהיו קשים וגומיים. מבשלים אותם רק עד שהקליפות נפתחות, מה שלרוב לוקח 5-7 דקות.
- אל תשכחו את המרק: המרק הוא חלק חיוני מהמנה, לכן הקפידו לתבל אותו היטב במלח ופלפל ולהוסיף עשבי תיבול טריים לתוספת טעם.
- מגישים עם לחם פריך: מולים עלומים טעימים בפני עצמם, אבל הגשתם עם קצת לחם פריך כדי לספוג את המרק היא חובה.
- התנסו בטעמים שונים: מולים עלומים הם מגוונים וניתן לטעמם במגוון מרכיבים כמו עגבניות, כרישה או חלב קוקוס.
סיכום
בישול מולים עלומים אולי נראה מאיים בהתחלה, אבל עם הטכניקות והמרכיבים הנכונים, זו מנה שקל לשלוט בה. זכרו להשתמש במולים טריים, אל תבשלו אותם יתר על המידה, ותבלו היטב את המרק לקבלת טעם מקסימלי. עם הטיפים והטריקים האלה, תוכלו לבשל מולים עלומים מושלמים תוך זמן קצר!